Vær forberedt, flåtten kommer

Heldigvis finnes det tiltak for å unngå dyret på kroppen og i hagen. Innrett hagen slik at flåtten ikke trives. Flåtten liker fuktige steder, så derfor hold hagen tørrest mulig. Klippe plenen kort jevnlig, slik at det ikke er mye høy og tett vegetasjon flåtten kan vokse i.

Read More

Få gartnerens eksperttips til å gjøre hagen sommerklar

Etter flere lange måneder med kulde, snø og regn, viser gradestokken endelig tegn til at vi er i den fantastiske årstiden, våren.
– Ingenting frisker opp hagen som det første vårregnet. Det er noe forunderlig, ja nesten magisk, hva disse første milde dråpene gjør med hagen, sier gartner Anders Nordrum. Med en fartids på flere tiår som gartner, blir han hvert år fascinert av våren. Nå deler han sine beste råd for å få en sommerklar hage med deg!

Read More

Sand eller salt?

Med vinteren kommer de glatte veiene. Hva er mest effektivt, og hva er best for miljøet å bruke?

- Fordelen med å bruke salt er at man hindrer snøen i å feste seg til veibanen og dermed gjør det lettere å fjerne, sier Produksjonssjef i Ingeniørvesenet ved Kristinsand kommune,  Odd Kristiansen. Han forklarer at det er de høytrafikkerte veiene som blir saltet.

Read More

Ta vare på hagen gjennom vinteren

De aller fleste tror at det er kulda som tar knekken på tujahekken, men slik er det ikke. Den eviggrønne hekken har de siste årene blitt veldig populær i Norge. Buskene har rykte på seg på å skjerme godt og å være enkel å vedlikeholde. Men er det er ett skår i gleden for mange, og det er de gul-vissne grenene på som dukker opp på vårparten. "Kulda" sier de fleste, men slik er det ikke, det er nemlig sola. 

Read More

Måk deg sprek, men lær å unngå skadene

Se positivt på snømåkingen, den kan bedre helsa.

Mange kvier seg for snømåking og ser på dette som et et stort fjell, men i følge professor Jostein Hallén ved Norges idrettshøgskole, kan snømåking med riktig teknikk være et positivt bidrag til å få en mer aktiv hverdag. 
– Snømåking kan være en del av en aktiv hverdag og dermed positivt for helsa, sier Hallén og forklarer at måking som varer over en tid kan øke kondisjonen, og er det tungt kan det øke styrken.

Read More

Høy aktivitet gjennom hele sommeren

Vår og sommer er høysesong for oss anleggsgartnere, og denne sommeren har ikke vært noe unntak.

Et av våre hovedprosjekter denne sommeren er Nye Åmot Skule i Vinje, hvor vi på det meste har hatt 7 mann på anlegget. Nå nærmer prosjektet seg slutten, og både Vinje kommune og Vågen & Hansen er veldig godt fornøyd med samarbeidet så langt.

Det blir en flott skole med et uteanlegg som vi i Vågen & Hansen er stolte av å levere, og et viktig referanseprosjekt for oss.

Utover høsten har vi flere små og store prosjekter å ta fatt på, men vi har også god kapasitet til å ta på oss flere oppdrag. Sammen med vår solide stab av dyktige anleggsgartnere står vi klare til å ta imot nye utfordringer!

 

Read More

Endelig i gang!

Sommeren er godt i gang, og det er også vi i Vågen & Hansen Utemiljø. Med en overveldende god mottakelse i markedet, og enorm respons fra kunder, har vi siden april gjennomført en rekke større og mindre prosjekter for privatpersoner og entreprenører på Sørlandet. På kort tid har vi vokst til en stab på 15 mann, og med en tilhørende maskinpark som mestrer store og små oppgaver.

Read More