- Et sted der generasjoner møtes

Det er ikke bare ordføreren i Vennesla som er fornøyd med den nye lekeplassen i sentrum.

På lørdag ble den nye lekeplassen i Vennesla sentrum åpnet, til glede for store og små. Mange hundre hadde møtt frem for å kose seg denne lørdagen hvor åpningen ble kombinert med matmarked i strålende høstsol.
- Lekeplassen skaper et godt miljø hvor foreldre og besteforeldre kan slappe av sammen med barn og barnebarn. Det blir et sted hvor generasjoner kan møtes, sier ordføreren i Vennesla kommune, Torhild Bransdal. Hun legger til at de kan være stolte av denne flotte lekeplassen som viser at kommunen satser på barn.

Moderne lekeplass

Plassen på nesten 300 kvadrat meter er laget av Kristiansandsfirmaet Vågen og Hansen Utemiljø AS og er en moderne lekeplass laget i plaststøpt gummidekke. 
Med ulike farger og fasonger var dette en krevende, men inspirerende jobb for anleggsgartnerne.
- Dette er jo mer tidkrevende med plaststøpt gummidekke, men det gjør seg jo veldig med dette materialvalget, og når vi ser hvordan barna storkoser seg med disse tydelige kontrastfargene, så er det jo veldig gøy, sier daglig leder, Sven Gunnar vågen i Vågen og Hansen Utemiljø AS. Han forklarer at  lekeplassen er laget med flere hauger for å skape liv i det flate landskapet.

Det er landskapsarkitekt Gøril Mortensen som har tegnet og planlagt det flotte området. Hun er en av flere landskapsarkitekter hos Rambøll- region Agder. les mer på www.ramboll.no

Ny og sikker trend:

Plaststøpt gummidekke er et renslig og fint dekke, som krever lite vedlikehold. Dette nye materialet/teknikken kom til Norge for 5-6 år siden, og Vågen kan fortelle at nesten alt av nye lekeplasser planlegges med denne typen underla.
- Det er mange fordeler, blant annet at et fast dekke slik at også bevegelseshemmede kan benytte lekeapparater. Samtidig oppfyller det sikkerhetsforskriftene med krav til fallunderlag.

Håper på folksomt sentrum

Ordføreren er sikker på at et oppgradert og mere familievennlig sentrum betyr flere folk i sentrum.
- Dette vil tiltrekke mennesker som ikke bor i kommunen, og de vil handle hos oss i samme slengen, sier Ordføreren om den folkerike plassen i hjertet av Vennesla.
- Slik vil vi ha det mange dager i uken!

Klikk her for å se dronevideo her av området.