Dette bør du ha stående i garasjen

Snøredskapsprodusenten Fiskars gir deg tipsene om utstyret du bør ha stående før snøen faller.

- Man bør ha en god snømåke tilgjengelig, og Snølett (bred snøskuffe) er et fint alternativ for små og moderate mengder snø, sier markedssjef Tomas Johansen i Fiskars Norge.
For det er ikke få ganger vi uforberedt våkner opp til mengdevis av snø. Til tross for at vi i Norge vet at snøen kommer hvert år, har vi en tendens til å bli like overrasket når snøen først kommer hvert år.
Har vi utstyret som trengs er vi godt rustet, uansett hvor overraskende snøen skulle komme på oss.

Lang erfaring

Fiskars har siden 1912 produsert snømåkingsutstyr i Nydalen i Oslo, og vet godt hva nordmenn har og hva de burde ha stående i garasjen.
- Blir det mer snø må også redskapen dimensjoneres opp, og en Aluminiumsskuffe vil være et godt alternativ, snør det mer, og snøen skal flyttes er en Snørydder det beste alternativet når snøen skal transporteres bort, forklarer markedssjefen.

Tradisjonelle nordmenn

Hvert år dukker detopp nye og oppfinnsomme løsninger for å fjerne snø, men i følgeJohansen er nordmenn tradisjonelle i valg av snømåkingutstyret, og helst velger vi norsk produsert.
- Vi sverger til tradisjonell design og utforming. Det ser vi tydelig med snøredskaper produsert av Fiskars i Finland, disse selger på langt nær like godt som våre egenproduserte produkter. Dette kommer av trygghet tror jeg, at man stoler på «de røde redskapene fra Fiskars» da man er vokst opp med disse, samt at merket har en over 100 års lang historie.

Husk utstyr til bilen

- En annen sak folk fort glemmer er en bilskuffe, og at den skal ligge i bilen og ikke i garasjen. Er uhellet først ute trenger man en skikkelig spade, ikke en rimelig sak kjøpt på hjørnet et sted som knekker ved første spatak, sier Johansen. Han føyer til når han først er inne på bil at man trenger en vindusskrape og en kost liggende i bilen til enhver tid om vinteren.